ეს საიტი იყენებს ქუქიებს მონაცემების შესანახად. საიტის გამოყენების გაგრძელებით თქვენ ეთანხმებით ამ ფაილების გამოყენებას.
ქართული სამზარეულო დასავლური და აღმოსავლური ცივილიზაციებისა და მათი კერძების არაჩვეულებრივი ნაზავია. მიუხედავად იმისა, რომ ამ სამზარეულოში მსოფლიოსთვის ჩვეული და კარგად ნაცნობი ინგრედიენტები გამოიყენება, მათი სხვადასხვა პროპორციების შერევისა და სანელებლების დამატებით ქართული კერძები უნიკალურ გემოსა და არომატს იძენს. აქ ნებისმიერი გემოვნების ადამიანისთვის გამოიძებნება რამე მისთვის შესაფერი, ვინაიდან ქართული სამზარეულო მდიდარია როგორც ვეგეტარიანული, ასევე არავეგეტარიანული კერძებით; უხვად შეგხვდებათ მწარე და ნაკლებად მწარე, მჟავე, მარილიანი თუ ტკბილი კერძები.
ნიგოზი ქართული სამზარეულოს განუყოფელი ნაწილია და ის თითქმის ყველა ინგრედიენტთან ერთად გამოიყენება, ბოსტნეულიდან დაწყებული ხორცის ჩათვლით. უამრავი კერძია ქართულ სამზარეულოში, რომელთაც ზოგადად ფხალს უწოდებენ და რომლებიც ნიგვზისა და სხვადასხვა ბოსტნეულისგან მზადდება, როგორიცაა ისპანახი, მწვანე და წითელი ლობიო, ჭარხლის ფოთლები და ა.შ. არომატისათვის ამ კერძებს, ძმარს ნიორსა და ბროწეულის მარცვლებსაც უმატებენ. საქართველოში მოხვედრისას ნიგვზისა და სხვადასხვა ხორცეულის უამრავ კერძს შემოგთავაზებენ. საცივი - ქათამი ნიგოზში, ძირითადად განსაკუთრებულ დღეებში მზადდება, როგორებიცაა შობა, აღდგომა და სხვადასხვა წვეულება.
არ არსებობს ქართული სუფრა მწვადის გარეშე (მაყალზე შემწვარი უმეტესად ღორის, თუმცა იშვიათად - ხბოს ან ცხვირს ხორცი). მწვადის მთელი იდუმალება შესაწვავად გამოყენებულ ვაზის ღეროებშია, რომელიც განსაკუთრებულ და განსხვავებულ გემოსა და არომატს აძლევს ყველასთვის კარგად ნაცნობ და მარტივად მოსამზადებელ გრილზე შემწვარ ხორცს.
დესერტს ქართულ სამზარეულოში განსაკუთრებული ადგილი აქვს. თუმცა, ადგილობრივი სამზარეულოსათვის ყველაზე თვალსაჩინო და უნიკალური მაინც გოზინაყია. ეს რომბის ფორმის ტკბილეულია, რომელიც ქართული სამზარეულოს ნამდვილ ბრილიანტს წარმოადგენს. ის თაფლისა და ნიგვზისაგან მზადდება მხოლოდ და მხოლოდ ახალ წელს! ჩურჩხელაც ასევე ნიგვზისაგან მზადდება (თუმცა ასევე იყენებენ თხილსა და ნუშს). ნიგვზები ძაფზეა ასხმული, რომელიც სპეციალურად მომზადებულ ყურძნის წვენისა და ფქვილის ნაზავშია ამოვლებული.