ქათამი ღვინოში

09.06.2015

უყურეთ ვიდეოს და მოამზადეთ ჩვენთან ერთად!

ოდნავ ჩაჭერით პომიდვრის კანი და გადაავლეთ მდუღარე წყალი იმისათვის, რომ კანი იოლად მოაცილოთ. დაჭერით კან-გაცლილი პომიდორი და შეასუნელეთ ქონდრით; დატოვეთ ცოტა ხანი. ახლა აიღეთ ღორის ქონი და დაჭერით გრძელ ზოლებად. ჩადეთ ტაფაში და შეწვით სანამ საკმარისი რაოდენობის ცხიმს არ მიიღებთ. ამ ცხიმში შეწვით დაჭრილი ხახვი და გაყინული სოკო. გაახურეთ ტაფა მაღალ ცეცხლზე, დადეთ კარაქის მოზრდილი ნაჭერი და დაბრაწეთ ქათამი 10-15 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ მარილი, დაფნის ფოთოლი და სოკო მოშუშული ხახვით. შემდეგ დაასხით ერთი ჭიქა მშრალი თეთრი ღვინო. ბოლოს დაუმატეთ პომიდორი. დატოვეთ ცეცხლზე კიდევ 15-20 წუთის განმავლობაში. მიირთვით პომიდვრითა და სალათის ფოთლებით გაფორმებული და დატკბით უგემრიელესი ღვინოში მომზადებული ქათმით!

ამ კერძის მოსამზადებლად საჭირო ინგრედიენტების ჩამონათვალი:

აგრეთვე წაიკითხეთ

მეტი საიტზე