ბოლო წლების განმავლობაში ვეგეტარიანიზმი მარგინალური მიმდინარეობიდან უაღრესად მისაღებ კვების ტიპად და ცხოვრების წესად იქცა. ვეგეტარიანული დიეტის მთავარი წესია, ავირიდოთ ნებისმიერი სახის ხორცი.
რა თქმა უნდა, ხორცის გარდა მოიძებნება არაერთი სახის საკვები, რომელიც ცილების საჭირო რაოდენობით გვამარაგებს, არის ყველი, კვერცხი, მარცვლეული, ფქვილი და პარკოსანი მცენარეები.
დაიკელით წინაში
დიეტის ყოველი ცვლილება წონის დაკლებას იწვევს, განსაკუთრებით კი საწყის ეტაპზე. აი, ვეგეტარიანულ დიეტაზე გადასვლა მუდმივ წონაში კლებას უზრუნველყოფს. ბოლო ორი ათწლეულის განმავლობაში ვეგეტარიანული კვებისა და მისი მეშვეობით დაავადებების პრევენციისა და მკურნალობის მიმართულებით მრავალი სამეცნიერო კვლევა ჩატარდა.
თქვენთვის საჭირო დიეტა თავად უნდა შეარჩიოთ!
მენიუ
საუზმე დაბალ ცხიმიანი იოგურტი, ერთი ჯამი ბურღულეული, ფორთოხლის წვენი, 2 ტოსტერი მწვანილით ან დაბალ კალორიული ჯემით, ერთი ჭიქა რომელიმე წვენი. მაგ.: სტაფილოს, ვაშლისა და ფორთოხლის მიქსი.
სადილი სპაგეტი ისპანახით ან ვეგეტარიანული რიზოტოთი და ჭიქა ფორთოხლის წვენით. სალათის ფოთოლი ოლივიეს სოუსით.
ვახშამი ტოსტები ხორბლის პურითა და ავოკადოთი, დაჭრილი ხახვი, პომიდორი, ლიმნის წვენი, ბალახეულის ჩაი ან სიმინდის ან ბარდის სალათი ბალახეულის ჩაით.