დამარინადებული ორაგული
ინგრედიენტები
1 ნაწილი
მწვანე ოსპი100 გ
ახალი ორაგული3 ცალი
სტაფილო დაჭრილი0
კბილი1 ნივრი
შავი პილპილის მარცვალი3 ცალი
დაფნა
სოუსი
კოვზი სოიოს სოუსი1.5 სადილი
კოვზი ზეთი1 სადილი
დაფქვილი იაპონური პირშუშხა1 მწიკვი
ხახვი
მარინადი
ჭიქა წყალი0
ლიმნის წვენი0
მსუბუქი სოიოს სოუსი0
დაფქვილი კოჭა1 მწიკვი
მწიკვი დაფქვილი იაპონური პირშუშხა1
დანაყილი ნივრის კბილი
სამზარეულო
ფრანგულ სამზარეულოში ზღვის პროდუქტები განსაკუთრებულ როლს იკავებს. დამარინადებული ორაგული არა მარტო სასარგებლოა, არამედ საუცხოო გემოთიც გამოირჩევა.
- აურიეთ ერთმანეთში მარინადის ინგრედიენტები, დაასხით ორაგულს და შედგით რამოდენიმე საათით მაცივარში.
- მოამზადეთ ოსპი პილპილის მარცვლებთან, ნიორთან და დაფნის ფოთლებთან ერთად; ბოლოსკენ შეაზავეთ მარილით. მომზადების მერე ოსპი კვლავ მკვრივი უნდა იყოს.
- ჩაყარეთ სტაფილო რამოდენიმე წუთით მდუღარე წყალში, შემდეგ გადაწურეთ და გააციეთ ცივი გამდინარე წყლის ქვეშ; სტაფილო მკვრივი უნდა იყოს.
- აურიეთ ერთმანეთში ოსპი, სტაფილო, ხახვი და სოუსი და დატოვეთ რამოდენიმე ხანი, რათა გაუჯდეს არომატები.
- გამოიღეთ ორაგულის მარინადი მაცივრიდან, დაწკრიტეთ და დაჭერით გრძელ ზოლებად.
- მირთმევის წესი:დაალაგეთ ორაგულის ნაჭრები თეფშზე და ზემოდან დაადეთ ოსპის სალათი.