რიზოტო – ბრინჯით და ბოსტნეულით
ინგრედიენტები
1 ნაწილი
ბრინჯი300 გ
ხუჭუჭა კომბოსტო (kale)300 გ
ლობიო130 გ
ახალი ბეკონი100 გ
ღერო2 ნიახური
ხახვი
სტაფილო1
პომიდორი3 პომიდორი
კარაქი50 გ
ხორცის ბულიონი1.2 ლ
წითელი მშრალი ღვინო125 მლ
მარილი პილპილი
სამზარეულო
რიზოტო იტალიურ სტილში - ჩინებული იტალიური რეცეპტი ბრინჯით, რომელიც სავარაუდოდ დიდმა მოგზაურმა მარკო პოლომ ჩამოიტანა ჩინეთიდან.
- გარეცხეთ ხუჭუჭა კომბოსტო (kale) და დახიეთ ფოთლები რაც შეიძლება პატარა ნაწილებად.
- გარეცხეთ და წვრილად დაჭერით ნიახურის ღეროები. გარეცხეთ სტაფილო და ძალიან წვრილად გახეხეთ. მოაცალეთ კანი პომიდორს, გამოარჩიეთ თესლები და დაჭერით.
- დაასხით ბოსტნეულს ბულიონი, დაუმატეთ ლობიო და საშუალო ცეცხლზე დატოვეთ თავდახურული 2 საათის განმავლობაში.
- დაჭერით ბეკონი კუბებად. წვრილად დაჭერით ხახვი და ბრინჯთან, კარაქსა და ბეკონთან ერთად მოთუშეთ 3 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ წითელი ღვინო და ურიეთ მუდმივად, სანამ ღვინო სრულად აორთქლდება.
- დაუმატეთ ბულიონი და ლობიო და დატოვეთ ცეცხლზე კიდევ 15 წუთი, ურიეთ განუწყვეტლივ.
- შეაზავეთ მარილით და პილპილით თქვენი გემოვნების მიხედვით და, სანამ მიირთმევთ რამოდენიმე წუთი გააგრილეთ.