სიცილიური სპაგეტი - თინუსით
ინგრედიენტები
1 ნაწილი
სპაგეტი500 გ
პომიდორი4 პომიდორი
თინუსი100 გ
ოხრახუშის მორჩები0
წვრილად დაჭრილი0.5 ლიმონი
კოვზი ზეითუნის ზეთი4 სადილი
მარილი პილპილი
სამზარეულო
ძირითადი იტალიური კერძი, რომელიც თანაბრად უყვართ ჩრდილოელ ფერმერებსა და მაფიოზებს. რეკომენდებულია შეყვარებული ადამიანებისათვის. ამ კერძის მრავალი სახეობა არსებობს.
- მოამზადეთ სპაგეტი საკმაოდ მარილიან წყალში, ისე რომ ოდნავ მკვრივი იყოს, ოღონდ არა მაგარი (ამას იტალიელები „al dente”-ს უწოდებენ, რაც კბილისათვის ნიშნავს) და შემდეგ გადაწურეთ.
- მოაცალეთ პომიდორს კანი, თესლები და დაჭერით. დანაყეთ ნიორი, გარეცხეთ ოხრახუში და დაჭერით.
- გადაუწურეთ თინუსს ზეთი და პატარა ნაწილებად დაჭერით.
- გააცხელეთ, ტაფა და მოშუშეთ ნიორი, თინუსი, პომიდორი და მწიკვი პილპილი. დატოვეთ ცეცხლზე 10 წუთის განმავლობაში.
- დაუმატეთ პასტა და დაბალ ცეცხლზე განაგრძეთ მომზადება 4 წუთის განმავლობაში. აურიეთ ყველაფერი ერთად.
- მირთმევის წესი:მოაყარეთ ოხრახუში და ლიმნის ქერქი და მიირთვით.