მწვანე ლობიო კვერცხით

/ 5
65 წუთები
მწვანე ლობიო კვერცხით

ინგრედიენტები

1 ნაწილი
მწვანე ლობიო500 გ
ხახვი2 თავი
ზეთი100 g
მწვანილი2 ღერი
კვერცხი2
ნიორი3
მარილი და პილპილი გემოვნები

სამზარეულო

ეს საკმაოდ იოლად მოსამზადებელი საზაფხულო კერძია, რომელიც ყველა ადგილობრივს უყვარს. ზოგიერთი მზარეული მას პომიდორს ან ცოტაოდენ ხორცსაც უმატებს.
  1. დაამტვრიეთ მწვანე ლობიო 3-4 ნაწილად, ჩაყარეთ ქვაბში, დაასხით წყალი ისე, რომ არ დაიფაროს და მოხარშეთ.
  2. როდესაც წყალი აორთქლდება, დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და კარაქი (ან მცენარეული ცხიმი) და მოშუშეთ დაბალ ცეცხლზე.
  3. დაუმატეთ დაჭრილი მწვანილები (ქინძი, კამა, ნიახური, რეჰანი).
  4. მოასხით ზემოდან ათქვეფილი კვერცხი, გადმოიღეთ ცეცხლიდან და დატოვეთ 5 წუთს განმავლობაში ამორევის გარეშე.
  5. სუფრასთან: მიირთვით ცხელი ან ცივი ცოცხალ ბოსტნეულთან, ხორცთან ან ყველთან ერთად.
მიირთვით ცხელი ან ცივი ცოცხალ ბოსტნეულთან, ხორცთან ან ყველთან ერთად.

შეაფასეთ რეცეპტი

1
2
3
4
5

სხვა რეცეპტები ამ კატეგორიაში

მეტი საიტზე