მწვანე ლობიო კვერცხით
ინგრედიენტები
1 ნაწილი
მწვანე ლობიო500 გ
ხახვი2 თავი
ზეთი100 g
მწვანილი2 ღერი
კვერცხი2
ნიორი3
მარილი და პილპილი გემოვნები
სამზარეულო
ეს საკმაოდ იოლად მოსამზადებელი საზაფხულო კერძია, რომელიც ყველა ადგილობრივს უყვარს. ზოგიერთი მზარეული მას პომიდორს ან ცოტაოდენ ხორცსაც უმატებს.
- დაამტვრიეთ მწვანე ლობიო 3-4 ნაწილად, ჩაყარეთ ქვაბში, დაასხით წყალი ისე, რომ არ დაიფაროს და მოხარშეთ.
- როდესაც წყალი აორთქლდება, დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და კარაქი (ან მცენარეული ცხიმი) და მოშუშეთ დაბალ ცეცხლზე.
- დაუმატეთ დაჭრილი მწვანილები (ქინძი, კამა, ნიახური, რეჰანი).
- მოასხით ზემოდან ათქვეფილი კვერცხი, გადმოიღეთ ცეცხლიდან და დატოვეთ 5 წუთს განმავლობაში ამორევის გარეშე.
- სუფრასთან: მიირთვით ცხელი ან ცივი ცოცხალ ბოსტნეულთან, ხორცთან ან ყველთან ერთად.