ლაზანია - ხორცითა და ბოსტნეულით
ინგრედიენტები
1 ნაწილი
პომიდორი3
ტომატ-პასტა1
ბადრიჯანი1 ბადრიჯანი
ხახვი2
კბილი3 ნივრი
წიწაკა2
ხორცი500 გ
მკვეთრი გემოს ყველი500 გ
ყველი250 გ
ლაზანია
ყველის სოუსი
კოვზი კარაქი2
კოვზი ფქვილი4 სადილი
რძე2 ჭიქა
სუნელები
დაფქვილი ხეხო
დამატებით
კარაქი ორცხობილასათვის
სამზარეულო
ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი კერძი იტალიური სამზარეულოდან.
- მოამზადეთ ლაზანია ოდნავ მარილიან წყალში 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ამოიღეთ და განაცალკევეთ, რათა არ შეეწებოს ერთმანეთს.
- ქვაბში ჩაყარეთ დაჭრილი პომიდორი, დაუმატეთ რეჰანი და ველური თავშავა (oregano), ასევე ბადრიჯანი, ყაბაყი, წიწაკა. მოთუშეთ დაბალ ცეცხლზე. ამავდროულად, დაჭერით ხახვი, შეანელეთ მარილით და პილპილით და მოთუშეთ ყველაფერი ერთად.
- ბოლოსაკენ, დაუმატეთ დანაყილი ნიორი, გააჩერეთ ცოტა ხანი და დაუმატეთ ნარევი სოუსში
- მოამზადეთ ქვაბში ხორცი და ხახვი 8-12 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე. როდესაც ხორცი მზად იქნება დაუმატეთ ტომატ-პასტა და გააჩერეთ რამოდენიმე წუთით.
- დაუმატეთ სოუსი, შეაზავეთ თქვენი გემოვნებით და გადმოდგით ცეცხლიდან.
- მოამზადეთ ყველის სოუსი.
- ქვაბში დაადნეთ კარაქი და დაუმატეთ ფქვილი. მოშუშეთ სანამ ფქვილი გათეთრდება. ნელა დაუმატეთ რძე და მუდმივად ურიეთ რათა მიიღოთ სქელი კრემისებური მასა. შემდეგ დაუმატეთ ყველი და დატოვეთ ცეცხლზე სანამ ყველი დადნება.
- შეაზავეთ პილპილითა და დაფქვილი ხეხოთი (nutmeg).
- ორცხობილას ჭურჭელს ფსკერზე წაუსვით კარაქი. შემდეგ დაალაგეთ ფენებად: ლაზანია, ყველის სოუსი და ხორცი და გახეხილი ყველი. გაიმეორეთ ფენები ინგრედიენტების ამოწურვამდე.
- თავზე მოაყარეთ ყველი და რეჰანი.
- გამოაცხვეთ 30 წუთის განმავლობაში 190 C°-ზე.