წითელი ლობიო ნიგვზით
ინგრედიენტები
1 ნაწილი
ლობიო500 გ
ნიგოზი1 ჭიქა
ნიორი4
ქინძი, ნიახური, ქონდარი3 ღერო
კოვზი ხმელი სუნელები0.5 ჩაის
ბროწეულის მარცვლები1
სამზარეულო
ამ კერძს ყველა ოჯახი თავისებურად ამზადებს. ნახეთ რეცეპტი ბონდუელისგან.
- კარგად გარეცხეთ ლობიო გამდინარე წყალში და საშუალო ცეცხლზე მოხარშეთ.
- საჭიროების შემთხვევაში რამოდენიმეჯერ დაუმატეთ წყალი, რათა არ დაიწვას ლობიო.
- როდესაც ლობიო მომზადდება, წვენი გადაღვარეთ სხვა ჭურჭელში.
- გაატარეთ ნიგოზი ნიორთან და მწვანილებთან ერთად.
- დაუმატეთ ხმელი ქინძი დანაყულ მასას და ცოტაოდენი ლობიოს წვენით გააზავეთ.
- ლობიოს მარცვლებს ზემოდან დაასხით ნიგვზის ნარევი ისე, რომ სრულად არ დაფაროს და ამოურიეთ.
- დაუმატეთ ცოტაოდენი ბროწეულის მარცვლები და შეაზავეთ მარილითა და პილპილით.
- სუფრასთან: მომზადებული კერძი ცოტა ხნის განმავლობაში დატოვეთ გასაგრილებლად. სუფრასთან მიიტანეთ სალათის ფოთლებით გაწყობილი და შესთავაზეთ სტუმრებს ხორციან კერძებთან ერთად.