ქათმის ღვიძლი თეთრ ღვინოში მწნილთან ერთად

/ 5
50 წუთები
ქათმის ღვიძლი თეთრ ღვინოში მწნილთან ერთად

ინგრედიენტები

1 ნაწილი
კიტრის მწნილი ბონდუელის1 ქილა
ქათმის ღვიძლი250 გრ
რძე250 მლ
ღვინო150 ml
კარაქი20 გრ
ხახვი1 ზომი
ნიორი3 კბ
კოვზი ქონდარა0.5
кона0.5 ოხრახუში
მარილი წიწაკა

სამზარეულო

რძეში გაჟღენთილი ქათმის ღვიძლი, შეწვით თეთრ ღვინოში და მიირთვით კიტრის მწნილთან ერთად!
  1. გავჭრათ ქათმის ღვიძლი შუაზე, ჩავდოთ თასში და გადავასხათ რძე. ნახევარი საათის განმავლობაში დატოვეთ თასი თავსახურით დაფარული მაცივარში. კარგად გარეცხეთ ცივი წყლით და გაამშრალეთ ღვიძლი ქაღალდით პირსახოცი, რათა ზედმეტი რძე შეიშროს.
  2. ხახვი დაჭერით პატარა კუბიკებად და დაჭერით ნიორი. ღრმა ტაფას დაუმატეთ კარაქი, გააჩერეთ საშუალო ცეცხლზე მცირე ხანი, შემდეგ დაუმატეთ ხახვი, ნიორი, ღვიძლი და პილპილი.
  3. დაამატეთ ოხრახუში, ქონდარა და ღვინო. დააფარეთ თავსახური და მოთუშეთ საშუალო და დაბალ ცეცხლზე, სანამ სითხე თითქმის არ აორთქლდება.
  4. გამორთეთ ცეცხლი და მოაყარეთ მარილი. შეგიძლიათ მორთოთ ცოტაოდენი დაჭრილი მარჟორმით (თუ გაქვთ) და მიირთვათ მწნილებთან ერთად.
მარილი მოაყარეთ ბოლოს, მას შემდეგ, რაც ტაფას გადმოდგავთ ცეცხლიდან. წინააღმდეგ შემთხვევაში, თქვენ რისკავთ, ღვიძლის გამკვრივებით მოხარშვის დროს.

შეაფასეთ რეცეპტი

1
2
3
4
5

სხვა რეცეპტები ამ კატეგორიაში

მეტი საიტზე