ორიგინალური მითბოლები (ხორცის ბურთები) კიტრის მწნილით
ინგრედიენტები
1 ნაწილი
მწნილი Bonduelle10 კიტრი
ხორცი300 გრ
თეთრი კარტოფილი4
ყველი შიგთავსის4 ს.კ.
ტკბილი მდოგვი4 ს.კ.
ფრანგული მდოგვი2 ს.კ.
თაფლი1 ს.კ.
ოხრახუში1
მწვანე სალათი4 ფოთოლი
სეზამის თესლი2 ფუნთუშა
როზმარინი1 ღერო
ბეგქონდარა1 ღერო
ნიორი1 თავი
წიწაკა ჩილი2
ხახვი1
ბოლოკი2
მწვანე ხახვი1
სამზარეულო
კლასიკური მითბოლები ახალი გზით შეგიძლიათ მიაწოდოთ!
- გარეცხეთ კარტოფილი და მოათავსეთ ცხელ ღუმელში 30 წუთის განმავლობაში 180 ° C ტემპერატურაზე.
- იმავდროულად, დაჭერით მწვანე და წითელი ხახვი ნაჭრებად, კიტრის მწნილი გასწვრივ და ფუნთუშები შუაზე.
- გააკეთეთ სოუსი ტკბილი მდოგვით, ფრანგული მდოგვით, თაფლით და დაჭრილი ოხრახუშით.
- გატარებულ ხორცს მიეცით ფორმა (შეგიძლიათ გამოიყენოთ მრგვალი უჟანგავი ფოლადის საკვები რგოლი), შემდეგ გააწყვეთ ცხელ გრილზე, მოასხით ცოტა ზეთით, დატოვეთ 6-7 წუთით, შემდეგ გადააბრუნეთ. შეგიძლიათ გრილზე ფუნთუშებიც მოათავსოთ.
- კარტოფილი მოათავსეთ ლანგარზე ან თეფშზე, დაჭერით 4 ნაწილად თავზე, დაამატეთ ყველი და მოაყარეთ მწვანე ხახვი. მის გვერდით მოათავსეთ ბურგერის ფუნთუშები, წაუსევით მას მდოგვის სოუსი, დაამატეთ სალათის ფოთოლი, მწნილი, მიტბოლი (ხორცის ბურთულა) და წითელი ხახვი. სურვილისამებრ, დაამატეთ ჩილის წიწაკა,ბოლოკი, ნიორი ან როზმარინი.