პასტა ლინგვინე მწვანე ზეთისხილით და ყავისფერი სოკოთი
ინგრედიენტები
1 ნაწილი
მწვანე უკურკო ზეთისხილი BONDUELLE50 gr
პასტა ლინგვინე160 გრ
ყავისფერი სოკო6
პეჩორინოს მაგარი ყველი50 გრ
სუფრის კოვზი კარაქი3
ოხრახუში2
თეთრი ღვინო 1/2
ქათმის ნახარში (ბულიონი)1 ჭიქა
ნიორი3
სუფრის კოვზი ფრანგული მდოგვი1
პომიდვრის ჩირი4
რეჰანის ფოთოლი3
ზეთუნი
მარილი პილპილი
სამზარეულო
მზვანე სეთისხილისა და ყავისფერი სოკოს ნაზავი რბილ პასტას აძლევს ძლიერ გემოს
- მოხარშეთ მაკარონი ცხელ მარილიან წყალში და დაამატეთ ცოტა ზეთი, იმისდა მიხედვით, თუ რამდენ წუთი აწერია პასტის შეფუთვაზე (8 წუთი).
- მოვასხათ ტაფას ცოტა კარაქი და მოვშუშოთ სოკო ნიორთან ერთად. დავამატეოთ ღვინო, ქათმის ნახარში (ბულიონი) და ერთად წამოვადუღოთ . ცოტახანში დავამატოთპომიდვრის ჩირი, ოხრახუში, ზეთისხილი, მარილი , პილპილი და ბოლოს უკვე მოხარშული ლინგვინეს პასტა.
- პასტა დავახვიოთ ჩანგალზე და გადმოვიღოთ თეფშზე, მოვახეხოთ პეჩორინოს მყარი ყველი და დავადოთ რამდენიმე რეჰანის ფოთოლი.