შემწვარი ორაგული ტკბილი სიმინდით

/ 5
40 წუთები
შემწვარი ორაგული ტკბილი სიმინდით

ინგრედიენტები

1 ნაწილი
ბონდუელის ტკბილი სიმინდი1 კონსერვი
начер2
ლიმონი1
ლაიმი1 ლაიმი
ხახვი1
ალუბლი1 ყუნწი
ბოსტნეულის ნახარში2 ჭიქა
თეთრი ღვინო1
ზეითუნის ზეთი5 ს.კ.
თაფლი3 ს.კ.
ფრანგული მდოგვი3 ს.კ.
კარაქი2 ს.კ.
ტკბილი ჩილი სოუსი2 ს.კ.
როზმარინი3 ყლორტი
ნახევარი ჭიქა
ბოლოკი1
ნახევარი კონა ოხრახუში
მიკროგრინი
მარილი
წიწაკა

სამზარეულო

შთამბეჭდავი კერძი, რომელიც თქვენს გემოვნებას დააკმაყოფილებს
  1. პირველ რიგში, დაჭერით 1წითელი წიწაკა კუბებად და მეორე წვრილ ნაჭრებად. წვრილად დაჭერით ხახვი, ლიმონი და ლაიმი კი ნახევრად. შეკმაზეთ ორაგული მარილით, წიწაკით, არომატული მწვანილებით, როზმარინით, ზეითუნის ზეთითა და ლიმონის წვენით. გაცხელებულ გრილზე მოასხით ცოტა ზეთი, შემდგომ მოათავსეთ ორაგული და დატოვეთ 5-8 წუთის განმავლობაში იმის მიხედვით თუ რა სისქისაა თევზი, მოათავსეთ ლიმონის ნახევარი და მეორე ნახევარი მოასხით ორაგულს
  2. თევზისთვის მოამზადეთ გარნირი წვრილად დაჭრილი ხახვით. ხახვი შეწვით ზეითუნის ზეთში და ცოტა კარაქში, დაამატეთ წითელი წიწაკის კუბები და შეკმაზეთ ყველაფერი მარილითა და წიწაკით. აიღეთ წინასწარ გაწურული სიმინდი, აურიეთ და მოასხით თეთრი ღვინო. 3 წუთის შემდეგ დაამატეთ თაფლი, ტკბილი ჩილი სოუსი, 1 ჭიქა ბოსტნეულის ნახარში, ოხრახუში და 5-10 წუთის განმავლობაში დაელოდეთსანამ წითელი წიწაკა ცოტათი არ დარბილდება.
  3. მოამზადეთ ორაგულის სოუსი მზესუმზირის თესლებით, რომელიც გააცხელეთ ზეთში, შემდეგ დაამატეთ წითელი წიწაკის ნაჭრები, თეთრი ღვინო და შეკმაზეთ ყველაფერი მარილითა და წიწაკით. შემდეგ დაამატეთ ფრანგული მდოგვი, თაფლი და ბოსტნეულის ნახარში. მოხარშეთ კარგად, შემდეგ დააბლენდერეთ. მოათავსეთ ეფშზესიმინდი წიწაკით, შემდეგ ორაგული და წიწაკის სოუსი. დეკორაცია გააკეთეთალუბლის ყუნწით, როზმარინის ფოთლებითა და ბოლოკით
ხრიკები : სოუსის უფრო ინტენსიური ფერის მისაღებადგამოიყენეთ ნათელი ფერისწითელი წიწაკა.

შეაფასეთ რეცეპტი

1
2
3
4
5

სხვა რეცეპტები ამ კატეგორიაში

მეტი საიტზე