ხაჭაპური
ინგრედიენტები
1 ნაწილი
თეთრი ფქვილი2
მარილი0
კოვზი12 სადილი
კვერცხი2 ცალი
მაწონი0
რბილი ყველი0.5 კილო
სამზარეულო
საქართველოში პრაქტიკულად არ იშლება სუფრა ამ პოპულარული და შესანიშნავი ქართული სამზარეულოს მარგალიტის გარეშე.
- საშუალო ზომის ჯამში აურიეთ ფქვილი და მარილი და დაუმატეთ კარაქი; მოზილეთ სანამ არ მიიღებთ უხეშ მასას.
- 1 კვერცხი აურიეთ მაწონში და დაუმატეთ ფქვილის მასას.
- გააკეთეთ ბურთის ფორმის ცომი და დატოვეთ ერთი საათით.
- გახეხეთ ყველი და კარგად შეაზილეთ კვერცხი.
- აიღეთ ფქვილიანი დაფა და გააბრტყელეთ ცომი ისე, რომ მიიღოთ 1 სმ სისქის 50 სმ დიამეტრიანი მასა.
- ჩადეთ ყველის ნარევი ცომის შუაში და გადაანაწილეთ ხელით ცენტრალურ ნაწილში. გარშემო შემოახვიეთ დარჩენილი ნახევარი ისე, რომ ცომი ცენტრში შეიკრას ტომარასავით; გააბრტყელეთ ხელით.
- გადაიტანეთ მასა წინასწარ გაცხელებულ და ცხიმ-წასმულ ტაფაზე; ცომს ზემოდან ფუნჯით წაუსვით კვერცხის გული.
- გამოაცხვეთ 35-40 წუთის განმავლობაშ, სანამ ზედაპირი არ გახდება ოქროსფერ-ყავისფერი.
- სუფრასთან: დაჭერით სამკუთხა ნაჭრებად (პიცის მსგავსად) და მიირთვით როგორც სასმელებთან ერთად, ასევე სხვა საკვებთან ერთად.