ცომეული ყველით და ბარდით
ინგრედიენტები
1 ნაწილი
Bonduelle1 ქილა
გუნდა ფენოვანი ცომი1
ნაჭერი პრაღის ლორი4
კვერცხი2
ხაჭო250 გრ
კოვზი ტკბილი ნაღები2 სუფრი
ყვითელი ყველი50 გრ
კარაქი50 გრ
პომიდორი ჩერი1 მტევანი
კბილი3 ნივრი
ოხრახუში1
ბექქონდარა4 ქაფი
მწვანილის ფხვნილი
მარილი წიწაკა
სამზარეულო
უგემრიელესი მაფინები ბარდისა და ყველის შიგთავსით. ცალკე ან გარნირად მირთმეული, ისინი ამდიდრებენ თეფშს.
- ფენოვანი ცომი შედგით მაცივარში გამოყენებამდე ღამით. იგი ნელა ლღვება და მისი ფორმა ადვილად ჩამოყალიბდება მეორე დღეს. გაშალეთ დახლზე და დაჭერით 10 სმ სიგრძისა და 10 სმ სიგანის კვადრატებად.
- მაფინის ფორმსა წაუსევით გამდნარი კარაქი და თითოეული ნაჭერი ფენოვანი ცომისამოათავსეთ ფორმაში. ჩაასხით მიღებული სითხე 2 ათქვეფილი კვერცხის, ხაჭოს, ტკბილი არაჟნის, ჟულიენის დაჭრილი ლორის, წვრილად დაჭრილი ნიორის და ოხრახუშის, გახეხილი ყველის, თხევადი გაწურული ბარდის, ბექონდარას, არომატული მცენარეების, მარილის და პილპილის შედეგად.
- მოათავსეთ მაფინები 180°C-ზე გაცხელებულ ღუმელში 30 წუთით ან, სანამ მიიღებს ოქროსფერ ყავისფერ ფერს.