ნივრიანი ბაგეტი
ინგრედიენტები
1 ნაწილი
ბაგეტი2
კბილი ნიორი4
სუფრის კოვზი დაჭრილი ოხრახუში2
სუფრის კოვზი დაჭრილი ბაზილიკა2
გახეხილი ჩედარი
კოვზი მარილი1 ჩაის
სუფრის კოვზი კარაქი7
კოვზი ზეითუნი6 ზეთი
სამზარეულო
ბაგეტი, გძელი ხვეული პური, საფრანგეთის, განსაკუთრებით კი პარიზის ერთ–ერთი სიმბოლოა, ეიფელის კოშკის, ღვინის, ბერეტისა თუ ყველის მსგავსად. მიუხედავად იმისა, რომ საფრანგეთის გარეთ მრავალი სახეობის ბაგეტი არსებობს, ფრანგული ბაგეტი მსოფლიოში ყველაზე მეტადაა ცნობილი.
- გაადნეთ კარაქი და დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი, დაჭრილი ნიორი და მარილი. კარგად აურიეთ ყველაფერი.
- მიქსტურას დაუმატეთ დაჭრილი ოხრახუში და ნელა ურიეთ.
- გაჭერით ბაგეტი შუაზე, შემდეგ კი თითქმის ბოლომდე ჩაჭერით 2–3 სმ სიგრძის სენდვიჩებად. წაუსვით ნივრის პასტა და ცოტა კარაქი ზემოდან.
- ყველა ბაგეტი სათითაოდ გაახვიეთ ფოლგაში და აცხვეთ წინასწარ 180°–ზე გაცხელებულ ღუმელში 10–12 წუთის განმავლობაში.
- ღუმლიდან გამოღების შემდეგ მოაცილეთ ფოლგა და მოაყარეთ ყველი. დამატებით 5 წუთის განმავლობაში დატოვეთ ღუმელში.
- სუფრაზე: ასეთი ყავისფერი და ხრაშუნა ბაგეტები ღუმლიდან გამოღების შემდეგ პატარა ნაჭრებად დაჭერით და მიირთვით სანამ ცხელია.
- ისიამოვნეთ მისი ხრაშუნით.