სევიჩე - მექსიკურად მომზადებული თევზი

/ 5
255 წუთები
სევიჩე - მექსიკურად მომზადებული თევზი

ინგრედიენტები

1 ნაწილი
ზეთისხილი კურკის გარეშე80 g
პომიდორი700 გ
ახალი თევზის ფილე700 გ
ლიმნის წვენი400 ml
მინერალური წყალი
ზეითუნის ზეთი70 ml
ნიორი3
სუფრის კოვზი თავშავა2
სუფრის კოვზი წვრილად დაჭრილი ახალი ქინძი2
ხახვი100 გ
კეჩუპი100 მლ
კოვზი დაჭრილი ცხარე სერანო მექსიკური წიწაკა2 სუფრი
კოვზი წიწაკის პასტა2 სუფრი
პილპილი მარილი ზეთისხილი

სამზარეულო

უმი თევზი ბოსტნეულით. მექსიკური სამზარეულოს ნამდვილი მარგალიტი. სამხრეთ ამერიკის ყველა ქვეყანა ამ კერძს სხვადასხვა რეცეპტით ამზადებს. მაგალითად, პერუში სევიჩეს მაგიდაზე მიტანამდე აყრიან წითელი ხახვის თხელ ნაჭრებს. სხვა შემთხვევაში კერძს იგივე გემო არ ექნება.
  1. გარეცხეთ ფილე, გააშრეთ და დაჭერით კუბებად. მოათავსეთ მინის ჭურჭელში. მოასხით ლიმნის წვენი - დატოვეთ მარინადში ოთახის ტემპერატურაზე 2,5 საათის განმავლობაში.
  2. პატარა ჭურჭელში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი, დაუმატეთ ნიორი და მოთუშეთ 3 წუთის განმავლობაში. ამოიღეთ ნიორი და გააგრილეთ ზეთი.
  3. მოაცილეთ პომიდორს კანი და თესლები და დაჭერით, მაგრამ შეინახეთ წვენი. დაჭერით ხახვი.
  4. მინის ჭურჭელში მოათავსეთ პომიდორი, ხახვი, ქინძი, თავშავა, კეჩუპი, წიწაკა, ზეთისხილი და წიწაკის პასტა. სევიჩეს მომზადებისას გამოიყენეთ მხოლოდ მინის ან ემალის ჭურჭელი. არ გამოიყენოთ ლითონის ხელსაწყოები. დაასხით გაგრილებული ზეითუნი და პომიდვრის წვენი. შეანელეთ მარილით და პილპილით, აურიეთ და შეინახეთ.
  5. ამოიღეთ თევზი მარინადიდან და 3-ჯერ გადაავლეთ ცივი წყალი. დაასხით მინერალური წყალი და გააჩერეთ 5 წუთით. გადაწურეთ და მოათავსეთ პომიდვრის და სანელებლების ჭურჭელში. აურიეთ, დაახურეთ თავსახური და შეინახეთ მაცივარში 3 საათით.
  6. მირთმევის წესი: სუფრაზე მიტანისას: გააფორმეთ ზეთისხილით და მიიტანეთ გრილი მინის თეფშებით.
სუფრაზე მიტანისას: გააფორმეთ ზეთისხილით და მიიტანეთ გრილი მინის თეფშებით.

შეაფასეთ რეცეპტი

1
2
3
4
5

სხვა რეცეპტები ამ კატეგორიაში

მეტი საიტზე