ვანტონი – ჩინური პელმენი
ინგრედიენტები
1 ნაწილი
ცომი
ფქვილი2 ჭიქა
მდუღარე წყალი50 გ
ცივი წყალი25 გ
ზეთი15 მლ
მარილი0
სატენი
კრევეტი250 გ
ღორის ხორცი250 გ
სოიოს სოუსი15 მლ
კოვზი კოჭა1 ჩაის
კოვზი დაჭრილი პრასი1 ჩაის
სოუსი
ღვინის ძმარი60 გ
წყალი30 გ
სუფრის კოვზი კოჭა2
კოვზი სოიოს სოუსი1 ჩაის
კოვზი ჩილის პასტა1 ჩაის
ჩაის კოვზი შაქარი1
ქუნჯუთის ზეთი
სამზარეულო
ვანტონი ყველაზე პოპულარული ჩინური კერძია - ჩინური პელმენი ღორის ხორცის ან კრევეტების (ან ორივესი ერთად) სატენით. ვანტონი შეიძლება შეიწვას ან მოიხარშოს წყალში. მას ქათმის ბულიონთან ერთად მიირთმევენ.
- აურიეთ ფქვილი და მარილი, თავდაპირველად დაუმატეთ მდუღარე წყალი, ხოლო შემდეგ ცივი წყალი და ზეთი. მოზილეთ ცომი და დატოვეთ 30 წუთის განმავლობაში. გააკეთეთ როლი და დაჭერით 5 სმ კუბებად.
- ახალ კრევეტებს გააცალეთ კანი, დაჭერით და შეურიეთ გატარებულ ღორის ხორცს დანარჩენ ინგრედიენტებთან ერთად.
- ცომის თითოეულ კუბზე დადეთ მცირეოდენი სატენი, გადაახვიეთ სამკუთხედად, მოუჭირეთ გვერდებზე და რავიოლის მსგავსად წაუწვეტეთ კუთხეები.
- ტაფაში გააცხელეთ ზეთი, დაბრაწეთ ხვეულები, შემდეგ დაუმატეთ ცოტაოდენი წყალი და მოამზადეთ თავდახურული.
- სუფრასთან: შეურიეთ სოუსის ინგრედიენტები და მიირთვით ცივი. როლები ამოავლეთ ცივ სოუსში.